Pentru un viitor verde!

Promovarea drumetiei montane, ca mod de petrecere a timpului liber si chiar mai mult decat atat, ca mod de cunoastere a mediului si de invatare despre cum sa ne ducem traiul intr-un mod sanatos, cat si realizarea de proiecte diverse pe diverse teme unde tinerii invata despre ecologie, marketing, software si web development, reprezinta preocupari ale membrilor si voluntarilor Asociatiei Drumetii Montane, ce a fost infiintata in anul 2010.

Pentru cei pasionati de turism si sport avem o veste buna: a fost realizat calendarul evenimentelor ce se vor organiza in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor” anul viitor.

 Sapte ONG-uri vor organiza in cadrul campionatului Stafeta Muntilor, pentru pasionatii de turism, sport si ecologie, evenimente in diverse locatii turistice din Romania ce au ca obiectiv: oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate prin includerea acestora intr-un sistem competitional; crearea premiselor necesare dezvoltarii unor proiecte comune de catre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie; promovarea unei atitudini de respect fata de mediul inconjurator, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipa si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane; cunoasterea potentialului turistic si sportiv al zonelor montane din Romania.

                Calendarul evenimentelor cat si mai multe informatii despre acest campinat le puteti gasi pe pagina www.stafetamuntilor.ro . Participarea in cadrul evenimentelor este gratuita.

                Pentru cadrele didactice din Romania, Asociatia Drumetii Montane va organiza si in 2017 proiectul ECO JUNIOR. In acest an asociatia, in parteneriat cu 580 de institutii de invatamant a organizat cel mai mare proiect de turism, sport si ecologie,  unde aproape 3000 de cadre didactice au desfasurat activitati in perioada Ianuarie – August sub un singur nume: „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii in spirit ecologist, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea in activitati eco-recreative prin jocuri.

Copiii implicati in Eco Junior 2016 au participat, pe echipe, la diverse activitati in functie de varsta lor si au invatat ca este foarte important sa lucreze impreuna, sa se sprijine si sa dobandeasca abilitati specifice.

Mai multe despre acest proiect puteti gasi pe pagina dedicata acestuia: www.eco-junior.drumetiimontane.ro

                Asociatia Drumetii Montane a testat in cadrul Festivitatii de Premiere Stafeta Muntilor un nou si original sistem de orientare. Sistemul a fost unul de succes si se va implementa in anul 2017 in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, pentru ca aceasta competitie sa fie mult mai atractiva. Sistemul de orientare va fi prezentat in 2017 pe pagina campionatului si va putea fi preluat cu titlu gratuit de catre alte competitii sportive din Romania.

Asociatia Drumetii Montane este sprijinita in prezent de catre SC Manpres Distribution SRL,  Yli Eternit Acces SRL, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacau, Zimbrul Carpatin Pitesti.

Daca te pasioneaza turismul, sportul si ecologia si vrei sa faci parte din echipa Asociatiei Drumetii Montane te invitam sa te inscrii ca voluntar pe www.asociatia.drumetiimontane.ro

Miercuri, Ianuarie 4, 2017 - 02:06