Despre Proiectul Ultra Orienteering

Despre Proiect

Ultra Orienteering

Ultra Orienteering este un proiect open-source realizat de catre Asociatia Drumetii Montane, prin voluntarii Alexandru Canavoiu si Petronel Postolache, cu ajutorul caruia se pot organiza competitii sportive cu sistem de urmarire si de cronometrare ce se pot desfasura intr-o singura zi sau pe parcursul mai multor zile.
Aceste software-uri sunt sub licenta Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. si nu pot fi comercializate. Puteti ajuta la dezvoltarea lor prin implicare directa sau prin trimiere de idei.
Software-ul Ultra Orienteering poate fi folosit impreuna cu Posturile de Control care se pot realiza foarte usor folosind documentatia de pe site. Ultra Orienteering este un proiect open source.
In prezent puteti folosi software-ul impreuna cu un numar maxim de 125 de statii, suficiente pentru a organiza o competitie sportiva complexa unde participantii pot concura in mod individual sau ca si echipa.
Fiecare post de control este programabil si poate fi modificat dupa cum doriti ( codul sursa cat si schema pentru a realiza un Postul de Control se regaseste in sectiunea Download ). La acest sistem se poate adauga si o mini-imprimanta pentru ca la finalul cursei fiecare participant sa primeasca un Jurnal ce va contine punctele parcurse si timpii obtinuti.
Software

Clasamente

Administrarea cluburilor si a participantilor nu mai sunt o problema atunci cand organizezi un eveniment sportiv unde este nevoie de sistem de urmarire si de cronometrare ce se desfasura intr-o singura zi sau pe parcursul mai multor zile.
Posturile de Control si Ceasurile

Participantul

Ultra Orienteering iti ofera posibilitatea sa iti creezi singur propriul sistem sportiv de urmarire si de cronometrare profesional pe care il poti modifica dupa bunul plac. Documentatia cat si schemele pentru a realiza un post de control (statie) sunt gratuite.
Postul de Control

Configurarea

Poti configura foarte usor numarul si tipul postului de control.

Verificare si validare

UUID CARD

Simplu si Usor. Validarea se face cu ajutorul unui software creat in Visual Basic, care va verifica datele inregistrate pe UUID Card si va afisa cu exactitate ordinea posturilor / daca acesta a ajuns de 2 ori in acelasi loc cat si timpii intre posturile de control. Automat datele sunt exportate intr-un CVS pe care ulterior il puteti importa in Software-ul pentru calculat clasamente.
Fiecare ceas al participantilor contine ordinea posturilor de control si timpul ajus in acesta iar cu ajutorul unui program creat in Visual Basic aceste date sunt descarcate in calculator dupa care sunt importate in Software-ul Ultra Orienteering pentru a le valida si calcula timpii parcursi pentru fiecare participant.
Printeaza logul de jurnal

Imprimanta

La acest sistem se poate adauga si o mini-imprimanta pentru ca la finalul cursei fiecare participant sa primeasca un Jurnal ce va contine punctele parcurse si timpii obtinuti.