Educatie prin sport cu Stafeta Muntilor

Ultra Orienteering

Dintotdeauna educatia a fost cea mai puternica arma pe care oamenii o pot folosi pentru a schimba lumea.

Anul 2016 a fost un an plin de evenimente sportiv-ecologice-educative pentru cele 55 de cluburi de turism din Romania care au ales sa participe la cele 6 evenimente organizate in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”.

Stafeta Muntilor este o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv si in cadrul carora concurentii au posibilitatea de a participa la categoria corespunzatoare varstei si nivelului de pregatire.

                Participantii etapelor din acest an au vizitat zone spectaculoase din Muntii Macin, Muntii Ciucas, Muntii Bucegi, Muntii Retezat, Piatra Craiului, Muntii Parang si s-au intrecut in diverse probe sportive montane.

                Asociatia Drumetii Montane promoveaza „Stafeta Muntilor” ca o competitie de turism sportiv, organizata la nivel national, ce are drept scop crearea unui cadru organizatoric si competitional specific dezvoltarii unor relatii durabile intre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie, fara taxe de participare, si – totodata – multumeste celorlalte organizatii care s-au implicat la organizarea etapelor si participantilor – care sunt din ce in ce mai multi de la an la an.

Organizatii care s-au implicat in 2016: MecanTurist Galati, Clubul de Turism si Protectia Naturii "Cocosul de Munte" Brasov, Asociatia de Turism Gaska Bucuresti, Asociatia de turism montan "Via-Retezat", Jnepenii, Clubul Alpin Temerarii, Asociatia Schi-Turism Montan "Pro-Parang" Petrosani

                Pentru ca trebuie sa fie si festivitatea de premiere, organizatorul onorific din acest an, impreuna cu cluburile organizatoare si cu cele care au participat anul, acesta va invita la FESTIVITATEA DE PREMIERE A CAMPIONATULUI NATIONAL DE TURISM SPORITV “STAFETA MUNTILOR” , ce va avea loc in perioada 11-13 Noiembrie 2016 la Hotel Andy din statiunea Predeal.

Cluburile care au acumulat cele mai multe puncte la toate cele 6 categorii sunt: Asociatia de Turism Montan Cocosul de Munte, Hai pe munte Iasi, Asociatia EcoTuristica Soimii Dunareni, Zimbrul Carpatin Pitesti, Montan Club Floarea Reginei Valea Jiului.

Asociatia Drumetii Montane, in colaborare cu voluntarii Alexandru Canavoiu si Petronel Postolache, va prezenta un sistem dedicat probei de orientare ce va fi implementat in anul 2017 si va ajuta competitia sa devina si mai atractiva, acest sistem pe viitor va putea fi preluat si de alte competitii sportive din Romania. Pe pagina www.stafetamuntilor.ro va fi prezentat intreg proiectul, gata de a fi studiat si chiar realizat de catre alti organizatori de competitii sportive.

Asociatia Drumetii Montane este sprijinita in prezent de catre Sc Manpres Distribution SRL,  YlI Eternit Acces Srl, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacau, Zimbrul Carpatin Pitesti. .

Va asteptam la Festivitatea de Premiere sa-i aplaudam si sa-i premiem pe cei mai merituosi dintre noi, dar si pentru a ne intrece in probe de  creativitate si voie buna!

Mai multe detalii despre cum puteti participa la Festivitatea de Premiere si la evenimentele din cadrul campionatului le puteti gasi pe www.stafetamuntilor.ro

Miercuri, Ianuarie 4, 2017 - 02:04